Introdu strada pe care te afli
pentru a gasi restaurantele ce livreaza la tine

Mancare italiana

Atunci cand vorbim despre bucataria italiana, majoritatea dintre noi ne gandim la paste sau pizza dar acest stil culinar este mai complex decat ne putem inchipui. Mancarea italiana a influentat de-a lungul istoriei intreaga Europa. Secretele si traditiile culinare italiene au o vechime de peste 2000 de ani iar placerea de a manca a acestui popor se evidentiaza in mesele lor copioase. Ingredientele pe care un italian le foloseste in bucatarie pot lua extrem de multe forme. Exista numeroase retete de orez si paste, zeci de retete de pizza si la fel de multe varietati de soiuri de vin si branza. Stilul culinar italian este compus dintr-o varietate de retete in functie de zona in care acestea se prepara. Mancarea italiana este flexibila din punct de vedere al ingredientelor folosite si reflecta in principal istoria si cultura acestui popor. Retetele si secretele maestrilor bucatari italieni se pot schimba radical acestea fiind influentate de fiecare regiune a Italiei in parte.

 

Prepararea si servirea mancarii italiene.

Orice masa autentica italiana incepe cu o gustare rece sau antipasti. Aceste gustari reci sunt compuse din legume, branzeturi, mezeluri si masline pe langa care se vor gasi intotdeauna bruschete, focaccia sau vinete. Urmatorul pas este o supa fie cu fidea, galueste sau taietei fie cu peste sau legume, in functie de zona incare se serveste. Urmatoarele feluri de mancare pot evidentia maestria maestrilor bucatari. Pastele si pizza sunt punctual forte al oricari bucatar italian si sunt de mai multe tipuri avand influntele zonelor in care se prepara. Italienii indragesc aromele puternice dar folosesc ingredientele fara complicatii sau excese inutile. Studiile arata ca poporul italian este cel mai mare consumator de paste din lume, media pe cap de locuitor fiind undeva la 30 de kg de paste fainoase pe an.Atunci cand vrei sa savurezi mancare italiana la domiciliu poti apela fara nici o ezitare la foodpanda.

Comanda mancare italiana la domiciliu prin intermediul FoodPanda.

A comanda mancare italiana este acum mai usor si distractiv ca niciodata datorita portalului FoodPanda. Cu doar cateva click-uri poti alege mancare gatita in inconfundabilul stil italian de la restaurantele cu acest specific din zona in care te afli precum Cuptorul cu Lemne. Varietatea retetelor italiene pe care le poti comanda online prin intermediul FoodPanda sunt pregatite sa faca fata in orice moment si celor mai exigente gusturi in materie culinara. Simplu, rapid si eficient FoodPanda este partenerul tau pentru livrarile la domiciliu.

foodpanda Aplicatie mobila
foodpanda în buzunarul tău!

Descarcă aplicația, este cel mai rapid mod de a-ți comanda mâncare.