Introdu strada pe care te afli
pentru a gasi restaurantele ce livreaza la tine

Despre bucataria libaneza

Dupa 4 secole de ocupatie otomana, bucataria libaneza s-a inradacinat in estul Mediteranei, astfel ca o mancare libaneza autentica este asociata cu tari precum Iordan, Turcia, Siria, Irak, sau Liban care impartasesc aceleasi retete culinare, avand in acelasi timp si nume asemanator al unor preparate si modul de servire al acestora. Preparatele care au la baza inconfundabilul stil al bucatariei libaneze sunt considerate mai sanatoase decat cele influentate de modelul Occidental, datorita faptului ca o mancare libaneza autentica este compusa din carnuri usoare precum: pui, peste si oaie. In preparatele libaneze se mai folosesc diferite tipuri de lactate, legume proaspete si ierburi aromatice. Ca orice stil culinar al lumii si cel libanez este influentat de bucatarii Occidentale, iar ca si exemplu al acestui fapt este folosirea uleiului de masline din belsug, caracteristica imprumutata de la greci.

Prepararea si servirea mancarii libaneze.

Servirea mancarii pentru cei de pe coasta estica a Mediteranei constituie un act social si astfel ei profita de acest moment pentu a-si exprima generozitatea si ospitalitatea. Diversitatea preparatelor pe care bucataria libaneza le contine, este pregatita in orice moment sa faca fata si celor mai exigente gusturi in materie culinara, exprimand generozitatea acestui popor. Se spune ca mancarea libaneza este compusa din 1001 culori care reflecta peisaje libaneze. Nu este indicata servirea cafelei la inceputul mesei pentru ca poate fi considerat ca vrei sa-ti dai invitatii afara. Fiecare tip de mancare libaneza vine insotita de ceai verde sau nergru acestea ajutand la digestie. Probabil ca reprezentatul si in acelasi timp cel mai cuoscut preparat al stilului culinar libanez este falafel–ul care este un preparat compus din naut si condimentat cu boabe de fava.

Comanda mancare libaneza online.

A comanda mancare a devenit mai usor si distractiv ca niciodata datorita portalului FoodPanda.ro si a aplicatiei pentru mobil FoodPanda. Indiferent de locatia in care te afli poti comanda mancare libaneza de la restaurantele cu spefic din zona ta. Acasa, la serviciu sau in vizita la prieteni, dupa numai cateva click-uri ursul Panda este in drum spre tine cu mancarea ta preferata. Simplu, rapid si eficient, FoodPanda este partenerul pentru livrarile la domiciliu.

foodpanda Aplicatie mobila
foodpanda în buzunarul tău!

Descarcă aplicația, este cel mai rapid mod de a-ți comanda mâncare.